“Заплашиха ме, че ще ме залеят с киселина”: Говори градският прокурор на София

Предстои да бъде издадена европейска заповед за арест, която да бъде одобрена от съда за Никола Николов-Паскал. Той не е бил на територията на страна, а това, което се говори е, че се намира в близка до нас държава – Гърция. Предстоят разпити и на Бойко Рашков, и на Асен Василев.  Това заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова пред bTV. 

Тя се оплака, че Петър Петров-Еврото е имал намерение да я залее с киселина. “Не се чувствам заплашена”, увери тя, но не каза повече по случая и увери още веднъж, че не се страхува и не се чувства заплашена. 

Oще: Живко Коцев сам е поискал да бъде защитен свидетел: Говори градският прокурор на София

Кирилова обясни, че не може да каже дали снимките, които са свързани с Агениця “Митници” са част от делото или не. Има забрана на прокурорите да коментират каквито и да било доказателства събрани по специален ред. Мястото, където трябва да бъдат представени е съдът, каза тя. 

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Още: Градският прокурор на София и Петьо Еврото: Показания какво става зад кулисите

Прокуратурата няма за цел да омаскарява хората

Тя посочи, че когато едно дело постъпи в съда, първо се запознават адвокатите с материалите по делото и това не е приятно за прокуратурата, защото се превръща в една тенденция и правилно се смята, че целта е “определени хора да бъдат омаскарени”. Прокуратурата няма за цел да омаскарява хората. Трудно ще се разбере как е изтекла информацията и снимките около Агенция “Митници”, изтъкна Кирилова. 

Тя добави, че ако трябва ще се направи лицево-експертна експертиза. Няма да се стига до проверка на кучето на снимките. 

Виновен ли е Живко Коцев?

Ролята на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев в организираната престъпна група предстои да бъде детайлизирана, ако има такава с още свидетелски показания. Повдигнатото му обвинение е за участие в престъпна група, разпитани са 50 човека, предстоят още разпити, които по мнение на прокурорите ще дадат конкретика по-голяма по отношение на ролята на Живко Коцев. 

“Има яснота какво е правил Живко Коцев, но не мога да я споделя пред вас, а ще го научи през адвокатите си”, каза Кирилова. Тя уточни, че има факти за търговия с влияние, но не каза нищо повече. 

Кирилова посочи, че е притеснително как се назначават кадри в МВР, върху които се е оказвало натиск. 

Разпитана е и бившият министър на туризма Николина Ангелкова. Познава бегло Живко Коцев, но не познава обвинените в контрабанда – Стефан и Марин Димитрови. Не се е разпознала на снимката с бившия главен секретар на МВР. 

Разпитан по случая е и вътрешният министър Калин Стоянов. 

Още: Неудобни въпроси към прокурора на София за Нотариуса: Настимир Ананиев пита

Източник: Actualno.com