Ето как инфлуенсъри опитват да привлекат млади туристи в Маракеш (ВИДЕО)

Агунау работи за популяризиране на Маракеш в Instagram. Той е един от нарастващия брой млади хора от поколение Z, които се насочват към създаването на съдържание в Мароко. Неговият колега инфлуенсър, Абделуарит Ибаалал, публикува своите видеоклипове във Facebook, съобщава Africanews.

И двамата са местни жители на Маракеш и се забавляват докато се мотаят из града и снимат и публикуват какво ли не – от барове и магазини за сокове до исторически сгради и джамии, за да привлекат други млади хора в Маракеш. Традиционните риади на Маракеш са убежище за инфлуенсъри от поколението Z. Тук те пият марокански чай, обменят идеи и публикуват видеоклиповете в платформите на социалните медии.

Още: Инфлуенсърството: Професия или повърхностен бизнес? (ВИДЕО)

Как рекламират града?

„Ние сме младежите от поколението Z, поколението на социалните медии. Маракеш, международно известният туристически град, изкушава младите хора да го посетят, за да създават съдържание. Тук имаме възможност да изследваме града, а също и да създаваме база от фенове, независимо колко малка или голяма е тя, най-важното е да се създаде съдържание, което да повлияе на младите хора“, казва Агунау.

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

„Опитваме се, чрез социалните медии и официалните страници, които имаме, да рекламираме този град, защото той се състои от много места. Както можете да видите, сега сме на площад Джамаа Лефна. Има също Менара, Кутубия и други паметници, които можем да рекламираме чрез социалните медии, така че да могат да бъдат разпознати от хора, които никога преди не са го посещавали“, казва Ибаалал.

„Много хора смятат, че инфлуенсърите не се наслаждават на момента и правят само снимки. Напротив, ние се наслаждаваме на момента повече от тези, които не правят снимки или видеоклипове, защото ние документираме всички тези моменти и те остават като трайни спомени. Запазваме ги и ги споделяме с хората“, казва Агунау.

Още: Как се казва столицата на Мароко

Ибаалал и Агунау снимат изживяването си – старомодна разходка с кон и карета през центъра на града. Това е туристическа атракция, която по-често привлича по-възрастни посетители или такива с деца. Сега, благодарение на инфлуенсърите, се рекламира през призмата на социалните медии пред следващото, по-младо поколение посетители.

Източник: Actualno.com