Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Ръждата е най-големият враг на всеки автомобил, прониквайки незабелязано. У някои коли първите следи на корозия се появяват след първата година на употреба, докато други устояват на ръждата за години. Все пак, по-рано или по-късно всички автомобили започват да ръждясват.

Шофьорски грешки, които водят до ръжда по купето на автомобила

Кои са най-застрашените части, при които корозията се появява първо? Механици от автосервизи посочиха местата, които корозията атакува първо. Според тях, ръждата обикновено се появява в задната част на автомобила, на ниско разположени части на каросерията – като резервното колело, монтажните точки на подрамата или окачването и в калниците.

Причината за това е, че време на движение на тези места попадат пясък, реагенти от препарати за почистване или за борба със заледяванията през зимата, както и мръсна вода, което ускорява процеса на корозия.

Още: Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Автомобилните прагове са сред най-уязвимите зони, особено когато са покрити с пластмасови капаци. От друга страна, двигателното отделение е най-защитено от ръжда, тъй като там обикновено е по-топло и не е подложено на абразивното действие на пясъка върху метала.

Как да разберете, че един автомобил е катастрофирал тежко

Източник: Actualno.com