Евтина почивка през март: Къде да отидем? (ВИДЕО)

Ако се чудите къде да избягате за няколко дни през месец март или пък къде да заведете половинката си по случай 8-ми март, днес ще ви покажем перфектната дестинация, която ще ви впечатли не само с невероятната си история и култура, но и с евтини самолетни билети и места за настаняване.

Така че събирайте багажа и се потопете в магията на Ереван, Армения.

ОЩЕ: Пътешествие до Бали: 5 неща, за които задължително да внимаваме (ВИДЕО)

Защо да посетим Ереван? 

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

Ереван е най-голeмият град в Армения, както и един от най-старите непрекъснато населени градове в света. Разположен по поречието на река Раздан, Ереван е административен, културен и индустриален център на страната, а от 1918 година е и столица.

Забележителности

Изкачете се по Каскадния комплекс за най-добрата гледка към Ереван

Снимка: Envato Elements

Това е едно от първите неща, които трябва да направите, в столицата на Армения. Каскадният комплекс е шедьовър на съветската архитектура и едно от най-впечатляващите неща, които ще видите в града.

Проектиран от Саргис Гурзадян, Джим Торосян и Аслан Мхитарян и построено между 1971 и 2000 г., това гигантско, ефектно стълбище е богато на детайли, а около него са изложени чудати произведения на модерното изкуство, обградени от зелени площи и бетон.

Катедралата Св. “Григорий Просветител”

Снимка: Уикипедия

Армения е първата страна в света, която приема християнството като религия през 301 г. Това става възможно до голяма степен благодарение на Григорий Просветителят.

Смята се, че Катедралата на негово име е най-големият храм на Арменската апостолическа църква в света. Тя е посветена на 1700-та годишнина от приемането на християнството в Армения.

Храна

Традициите на хранене в Армения са се формирали в продължение на хиляди години в Арменските планини, плодороден регион, подходящ за отглеждане на пшеница, леща, кайсии, смокини и нар.

Въпреки това местоположението на страната я прави основно място за конфликт между враждуващи империи, което от своя страна прави арменската хранителна култура обект на постоянни промени.

Агнешко, патладжан, кисело мляко и лаваш са основни продукти в арменската диета, а булгурът традиционно се предпочита пред ориза или царевицата. Често вкусът на арменската храна е продиктуван от свежестта и качеството на нейните съставки, а не от употребата на подправки.

Самолетни билети и настаняване

За месец март цените на билетите са около 280-300 лева за двама души, а настаняванията могат да варират между 80 и 500 лв, в зависимост от времето и хотела, който изберете.

Какво още можем да видим в Ереван – вижте във видеото: 

Източник: Actualno.com