Джейн Фонда е ослепителна на 85

Джейн Фонда е ослепителна на 85

Актрисата два пъти победи рака и не спира да работи

Възрастта е просто число, според Джейн Фонда, бивш модел, страстен активист, лице на аеробиката и активна актриса. След две битки с рак, тя се завърна във филмовата индустрия и не позволява да бъде забравена. Тази енергична актриса разкрива своите тайни за дълголетие и защо трябва да ценим привилегията на стареенето.

Въпреки че Холивуд може спокойно да използва филмовото заглавие на братя Коен “Няма място за старите кучета” като свой лозунг, през последните години все повече възрастни дами се появяват гордо на червения килим. Тези дами са ръководени от непобедимата Джейн Фонда, която е на 85 години. Тя е бивш модел, феминистка и активистка, която започва своята актьорска кариера още през 60-те години.

През 70-те години на миналия век Фонда предизвиква големи противоречия,  изразявайки опозицията си срещу войната във Виетнам, като посещава Ханой, заради което много американци я смятат за предателка. Но през годините тя продължава да се занимава с проблемите на екологията и потискането на насилието срещу жени и дори е арестувана. Мнозина обаче я свързват повече с упражнения, отколкото с актьорското майсторство и активизъм. Най-вече благодарение на нейните видеокасети с аеробика, които преживяват бум през 80-те години.

Джейн казва, че трябва да бъдете готови да хванете възможността, да се възползвате от късмета. Има хора, които не ги разпознават, дори когато са точно пред тях, но тя имаше късмет в кариерата си и остана здрава и във форма. Напусна индустрията за 15 години и се върна на 65. Това не е обичайно. Тази година ще навърша 85 години и съм направила три филма. Всичко това е защото запазих младостта си – стара съм, но духът ми е млад. Имам добра стойка и добро отношение и останах любопитна. Всичко това се отразява на моето щастие.

Дори болестта не може да я спре. През 2010 година, Фонда е диагностицирана с рак на гърдата, а през 2022 година открива, че страда от неходжкинов лимфом. „Преминах 5-6 курса на химиотерапия, като последният беше особено тежък. След това, точно преди моя 85-и рожден ден, ми казаха, че ракът е в ремисия и че не се нуждая от повече химиотерапия. Това беше най-добрият подарък в живота ми“, споделя актрисата. Днес, когато се приближава към своето десето десетилетие, Джейн все още участва на снимачните площадки, където режисьорите често са значително по-млади от нея. „Възрастта е просто въпрос на настроение. Оставаш млад и енергичен в ума и духа си, когато имаш страст към живота си, а аз я имам“, признава Джейн. Тя не скрива пластичните си операции, напротив – гордее се, че благодарение на тях е си осигурила поне още едно десетилетие работа в индустрията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *