ДАНС се бори сама със себе си: Ревизоро за ареста на шефката на Агенция „Митници“

ДАНС се бори сама със себе си. Най-големият проблем е ново правителство. Сега то трябва да убеди Европа, че митниците не са пробити. Как ще го обясни, при положение че шеф на митниците е задържан по обвинение в участие в корупционни схеми. Каквото и да каже бъдещия премиер пред Европа, няма да може да ги убеди. Това заяви бившият директор на Агенция “Митници” Емил Димитров – Ревизоро в ефира на Нова телевизия. 

ОЩЕ: При спецакцията на ДАНС: Арестуваха шефката на агенция “Митници” (СНИМКИ)

Попитан какво очаква да стане оттук насетне, той обясни, че акцията е била по неотложност. Не са има време да напишат обвинение. Сега ще напишат нещо, прокурорът ще остави в ареста задържаните, защото ще го е страх да не го обвинят, че ги пуска. ДАНС ще увъртат 6 месеца, че проверяват компютри и най-накрая ще дадат папка, в лковто няма нищо. Така според Ревизоро ще се развият събитията след този арест. „Дано има нещо в папката, защото срамът остава“, каза той.

“Всяко правителство е заложник на предходното. Има такива акции непрекъснато, но никога не се стига до дъното”, заяви Ревизоро.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

На въпрос какво знае за Николай Николов – Паслак и познава ли го, Ревизоро каза, че всички надолу по веригата го познават, както и всички в Хасково знаят кой е той.

“Винаги е имало канали и те са наследени”, категоричен бе бившият директор на Агенция “Митници”.

ОЩЕ: Шефката на “Митниците” имала данни за купуване на изборите с пари от контрабанда

Журналистът Кирил Борисов заяви, че Паскал е бил сътрудник на ДАНС. „Този човек нито е обвиняван, нито съден, нито е лежал в затвора. Той е нещо като Нотариуса“, каза той.

Според журналиста странното е, че акцията се проведе няколко дни преди да има ново правителство. „Снощи беше създадена и комисия, която да проверява Агенция „Митници“ и Асен Василев“, припомни той.

Адвокатът на задържаната шефка на Агенция „Митници“ Аделина Натина съобщи, че срещу Петя Банова няма повдигнати обвинения, не е и задържана. „Все още не е разпитвана. Тя не познава Паскал. Уволнила е над 20 човека, които се смята, че са работили за него. Тя е събрала достатъчно данни, за да ги уволни“, обясни защитникът на Банова.

Източник: Actualno.com