Гълъби на балкона: Хитри начини да се справите с проблема

Гълъбите са приятни за известно време, поне докато не станат редовни посетители на балкона ви. Гълъбите наистина се радват на живота сред хората и обичат да почистват след нас, като често се присъединяват към пикниците и балконските партита.

Още: Оазис на балкона: Ето как да го постигнете

В градските райони гълъбите се хранят с остатъци от човешка храна и не са придирчиви към това, което ядат. Борбата с гълъбите се е превърнала в популярна тема за обсъждане в градските райони, където тези пернати приятели се приближават твърде близо.

Защо да контролирате гълъбите?

Контролът на гълъбите е важен, освен ако не ви харесва гълъбовата тор да остава по мебелите и парапетите на балкона ви. Установено е също, че гълъбите пренасят няколко болести, включително енцефалит и салмонела (често срещана при хранителни отравяния). Гълъбите могат да пренасят и бълхи, кърлежи и акари, които са готови да ухапят хора и ще се качат върху кучетата и котките ви.

Как да спра гълъбите на балкона си?

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

В зависимост от това къде живеете и колко сериозен е проблемът ви с гълъбите, има няколко варианта за предпазване на балкона от гълъби. Електрическите жици, които се захранват със слънчева енергия, са популярни за балконските первази, където гълъбите обичат да се събират. Тези проводници с ниско напрежение излъчват лек ток, който ясно показва на гълъбите, че трябва да се махнат. Нетоксичните спрейове се предлагат под формата на паста или течност и се усещат неприятно за краката на гълъбите, когато кацнат върху тях. В повечето случаи едно нанасяне ще държи гълъбите настрана до една година. При много сериозна инвазия на гълъби се използва улавяне с капани.

Домашно приготвени средства за отблъскване на гълъби

Още: Цветя на балкона: Ето как да засилите цъфтежа им

Поддържането на балкона чист и без храна или боклуци ще помогне изключително много за борбата с гълъбите. Оставянето на кучето ви на балкона също ще подейства като средство за отблъскване на гълъбите от балкона. Оставянето на малко или никакво място за гнездене на балкона също е вариант. Можете да постигнете това, като прикрепите малки колове към плоски повърхности, включително парапети или тенти. Това оставя много малко място за събиране на гълъбите. Съвсем скоро те ще разберат, че не са добре дошли.

Източник: Actualno.com