Гешев за пудела и пачките: Най-високо в мафията стоят политиците (ВИДЕО)

Най-високо в мафията – седят политиците. Това каза бившият главен прокурор Иван Гешев пред медиите в парламента по повод обвиненията за контрабанда и скандалът с “Митниците”. 

Според него именно политиците са най-отгоре и получават парите. “Сега този канал ще си смени ръководството и ще се отчита на друго място. Целта не е този контрабанден канал. Той е средството да се завладеят “Митниците” от една мафиотска групировка и да си плащат за изборите”, добави бившият главен прокурор. 

Според него каналите се пазят от службите, а службите работят за политиците.  

Гешев е знаел за тази контрабанда

Гешев разказа, че докато е бил главен прокурор е разбрал за този контрабанден канал неофициално от полицаи.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

“Беше ми казано, че този канал се пази от служебното правителство едното, което Бойко Рашков беше министър на вътрешните работи, а след това от ПП-ДБ. Информация съзнателно не беше подавана в прокуратурата. В момента този контрабанден канал ще бъде овладян от други, които са на власт”, заяви Гешев. Според него тези неща винаги са съществували и винаги са се отчитали на управляващата партии. ОЩЕ: Петков: Пачки срещу Борисов вадиха службите, които той не иска да реформира

Пуделът и пачките

Бившият главен прокурор смята, че изтичането на снимките с пудела и пачките е съзнателно. “Вас ви занимават със снимки, които ги пускат съзнателно от разследването с кученца и всякакви други неща. Това не означава, че няма контрабанден канал, но такива има много”, смята Гешев.

Той е на мнение, че бившият главен секретар Живко Коцев е бил безумен и не е ставал нищо, но сега се слага друг, за да се манипулират изборите. ОЩЕ: За да се овладее канала: Гешев обвърза акцията в митниците и смяната на Коцев

В парламента имало боклуци

“Единствената причина днес да съм тук е уважение към държавните институции, въпреки че от институцията Народно събрание е останала само сградата. Нямаме уважение, няма и уважение целия български народ към пълнажа на тази институция”, каза още Гешев. 

“Както знаете аз го определих много точно и много вярно, краткото определение е “политически боклук”, не всичките, но 90% от тях”, добави Гешев. 

Комисията за Нотариуса е безсмислена, според Гешев

Той отрече да има връзки с Мартин Божанов. “2018 имаше дело за група за измами, касаеща Мартин Нотариуса. Докато бях главен прокурор беше образувано дело за Петьо Петров – Еврото. Единствените действия за тези зловредни влияния в съдебната система са предприети, докато аз съм главен прокурор. Прокуратурата си е вършила работата винаги”, изтъкна Гешев. 

По думите му комисията за Нотариуса е напълно безсмислена, тя е създадена само и единствено да си правят предизборна реклама и е безопасна, защото, ако са искали да свършат нещо, са щели да променят законите. 

Според него обаче е тъжно, че цялата държава е заложник на Борисов. “Единственото нещо, което го интересува, е “Барселонагейт” и затова отстрани главния прокурор и второто нещо, което го интересува е да не влезе в “Магнитски”, посочи Гешев. По думите му Никола Минчев е клеветник, а с Христо Иванов за право не може да си говори, защото лидерът на “Да, България” не разбирал нищо. ОЩЕ: “Нито съм го чувала, нито съм го виждала”: Галя Георгиева отрече да е част от клуба на Нотариуса

Източник: Actualno.com