Вътрешният министър: Спряхме рекордно количество наркотик (СНИМКИ )

Предотвратихме рекордно количество наркотик да не достигне до децата на Европа и България. Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на пресконференция на ГКПП „Капитан Андреево“ с участието на вицепремиера Людмила Петкова, окръжния прокурор на Хасково Иван Стоянов и директора на Агенция „Митници“ Георги Димов.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че са задържани близо 403 кг при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Министър Стоянов припомни, че разкритието идва дни след разпоредените от него засилени проверки на гранични пунктове с участието на ГД „Гранична полиция“, ГДБОП, Агенция „Митници“ и НАП, които в момента се изпълняват на два гранични пункта.

Още: Голям удар в контрабандата на наркотици: Задържаха 402 кг хероин за над 16 млн. лв.

„Планът е отворен и във всеки един момент проверяващите екипи могат да бъдат преразпределени в други пунктове на страната”, допълни той. Министър Стоянов заяви още, че за това количество хероин няма постъпила информация от партньорски служби. „Работено е на принципа „анализ на риска”. За да анализираш и отсееш такъв камион и такъв товар, трябва да имаш много опит и усещане да прецениш шофьора, това, което вози, и маршрута”, обясни министърът.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Той допълни, че „това е наистина голям успех за всички служби на граничния пункт „Капитан Андреево“, с който можем да се поздравим.

Още: Калин Стоянов ще показва “Капитан Андреево” на германския вътрешен министър

Източник: Actualno.com