Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Дизайнерите споделиха кои техники от 2000-та могат да се използват в модерния интериор.

Много хора помнят интериорните характеристики на 2000-та не по-зле от характерния дизайн на 90-те. С течение на времето дизайнерите преосмислиха идеите от 2000-та години, в резултат на което някои интериорни техники от онези времена отново се превърнаха в тенденция.

Ярки цветове

Интериорите от 2000-та се отличаваха с ярки и закачливи, а понякога и киселинни цветове. Постепенно тенденцията към естествени, спокойни нюанси дойде да го замени и това остава актуално и до днес. Но когато декорирате апартаменти, експертите все пак предлагат да не се отказвате от яркостта и индивидуалността: ако харесвате смели цветови схеми, можете да ги използвате. Но е по-добре да изберете по-сложни нюанси и да запомните правилото 60/30/10 (60% от стаята е доминиращият цвят, 30% е вторият цвят, 10% е цветът на акцента).

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

Кухненски гръб с десен

Ярък знак за дизайна на 2000-та бяха кухненските гърбове с реалистичен фотопечат. Сега рисунките отново са актуални, но са станали малко по-различни. Това трябва да са изображения, а не снимки. Например, можете да изберете плочки с природни сцени или мозаечни шарки.

Обемни мебели

През 2000-та години масивните мебели показваха богатство и благополучие, но с течение на времето в апартаментите се появиха по-елегантни компактни решения. Сега мащабът отново е на мода. Ако искате да използвате големи мебели, съобразете ги с размера на стаята. Например, ъглов диван е много подходящ за зониране на кухня-всекидневна, но ще изглежда неподходящо в ъгъла на малка стая.

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

Килими

Много апартаменти през 2000-та година имаха килими, но след това излязоха от мода, тъй като не бяха практични. Мекият, уютен под обаче винаги е актуален. Сега за това е по-добре да използвате големи килими, които ще заемат почти цялата стая. Можете да отстъпите 10–20 см от стената, така че пространството ще изглежда по-просторно.

Фототапет

Фототапетите с реалистични картини, които бяха популярни през 2000-та година, вече нямат място в модерния интериор. Но концепцията за такова покритие отново е популярна. Сега, за да украсите акцентните стени, дизайнерите предлагат да изберете абстрактни или графични сцени, флорални шарки или схематични изображения на дивата природа.

Тъмни мебели

Преди 20 години тъмните мебели се смятаха за статутни и луксозни. Тогава дизайнерите преминаха към по-светли цветове. Сега тъмните мебели отново са на мода, основното е да ги комбинирате с неутрална декорация на стаята и контрастен декор. Така че черен диван може да бъде украсен със светлосив текстил, а до него може да се постави цветен килим.

Източник: Actualno.com