Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова, стана ясно от участието на Григорова в сутрешния блок на БНТ по повод решението й да участва в предсрочните парламентарни избори. 

Кой застава зад нея?

Григорова уточни, че зад нея застават “Изправи се, България”, чийто председател е Мая Манолова, Българската левица и Обединената социалдемокрация. “Името на коалицията, с която ще се явим на изборите, е коалиция “Солидарна България”, обясни Григорова. ОЩЕ: Ваня Григорова ще се бори за депутатско място

Тя обеща, че новата колиция ще има немалко нови лица, а е въпрос на координация с отделните структури.

Защо влиза в битката за парламента?

“Дали ще стана депутат или не, гражданите ще решат. Това, което многократно съм казвала във вашето студио, е, че решенията на местно ниво, дали в отделните професионални общности, се рамкират на национално ниво”, коментира Григорова.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Според нея политиката не е еднопластова, а работи на различни нива. “Общинските съветници могат да вършат много неща. До голяма степен те са и чиновници. Голяма част от дейността им е чиновническа, тя не е политическа”, заяви Григорова.  ОЩЕ: Общинските съветници до голяма степен са чиновници

Къде са й старите партньори?

Григорова коментира защо не се явява на предстоящите предсрочни парламентарни избори с формациите, които я подкрепиха за местния вот. 

“Беше забравена съставката на коалицията в София, тя беше по-мъдрите и по-опитните политици да отстъпят крачка назад”, каза тя, но добави, че не разглежда коалиция “Левицата” като опоненти”. ОЩЕ: Ваня Григорова няма шанс за пробив без подкрепа от президента: Политологът доц. Стойчо Стойчев (ВИДЕО)

Източник: Actualno.com