Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

“Искам да поздравя колегите от “Възраждане”, ПП-ДБ и БСП, заедно с ИТН за новата коалиция. Те ме улесняват много, че повече няма да има въпроси нито за ДПС, нито за ПП, нито за сглобки”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента след като формациите поискаха оставката на Росен Желязков. 

“Честитя на новата коалиция. “Възраждане”, честито, ние се отървахме от ПП. Честито на “Възраждане”, честито на колегите от ИТН. Всичките им приказки срещу ПП ги видяхме. Разбира се, на ПП-ДБ, които си намериха нови партньори”, добави Борисов. 

Той обяви, че ГЕРБ ще бъде достойна опозиция в тази ситуация. “Мисля, че поне пет-шест служебни правителства ще се изредат още”, прогнозира Борисов. 

ПП-ДБ са лицемери, според Борисов

Борисов обърна внимание на мотивите на Кирил Петков, с които се иска свалянето на Росен Желязков.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

“Той атакува Желязков, че нарушил правилника по проекта на решение за предоставянето на нова сграда на Конституционния съд, проект на решение за изменение и допълнение на правилника за организацията и дейността на Народното събрание, Законът за съдебната власт, законопроект за изменение и допълнение за Закон за контрол по прилагане на ограничителни мерки с оглед действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна”, изброи Борисов. Той изброи още, че се иска оставката на Желязков и заради военната помощ за Украйна. 

“Тези лицемери. Срам за колегите от ПП-ДБ. Още по-голям срам, че те на комисия не подкрепиха пенсиите на репресираните, избити по лагерите”, каза Борисов по адрес на ПП-ДБ. ОЩЕ: Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

Борисов обяви още, че ще запознае всички евроатлантически партньори днес, за да стане ясно защо България ползва само руски газ, само руски петрол.

Източник: Actualno.com