Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

“Нищо няма да правим с ПП-ДБ. Или те ще спрат да преиначават, или това правителство – или тези служебни правителства, могат да изкарат много дълго”. За това предупреди лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти на партията от столичния район “Възраждане”. 

Още: Борисов: Бихме работили с ПП-ДБ, но без техните знакови лица (ВИДЕО)

Тежки реформи

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ за съвместно управление след изборите. Той призова лидерите на парламентарната група на ПП-ДБ да се откажат от обвиненията към партията му и да се съгласят на “тежки реформи”. 

Той настоя за незабавни разговори по отношение на финансовата политика и за изпълнение на критериите за членството на страната ни в еврозоната.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Още: “Всичко е възможно”: Борисов не изключва ПП-ДБ и ДПС да се съберат след изборите (ВИДЕО)

“Какво правим – да ми каже Христо Иванов”

“Какво правим – да ми каже Христо Иванов – с бюджета, МВФ. Всички финансисти казват: сваляйте на 1%, режете разходи, вдигайте данъци. Това е единственото възможно във финансовата политика”, каза Борисов. 

По думите му редовното правителство и ротация са се провалили заради “арогантността, себелюбието, постовете и пътуването”, а правителството е счупено от ПП-ДБ. Те, ПП-ДБ, имали пъклен план с извиване на ръце, за да вземат всички министерства, ДАНС и МВР, отново внуши Бойко Борисов. 

Още: ГЕРБ и ДПС ще управляват с още една партия: Джема Грозданова в Студио Actualno (ВИДЕО)

ПП-ДБ работят в полза на Путин

Борисов обвини ит ПП-ДБ, че всъщност работят изцяло в полза на Путин, тъй като в момента в България имало само руски газ. Закани се и че ако намери партньори в парламента, ще предложи забрана изцяло на руския газ – както на руския петрол. Припомняме, че ембарго на руския петрол вече е прието в ЕС и изключения имаше само за България, Унгария, Чехия и Словакия, като дерогацията за България отпадна от 1 март, 2024 година, като доставки има още по договори с капацитет, заявен отпреди това.

Още: Борисов: Никой не е помогнал повече на Путин от ПП-ДБ, всичко излиза наяве

По думи на Борисов, членовете на ГЕРБ не искат повече партията им да управлява заедно с ПП-ДБ.

Той отхвърли твърденията, че Делян Пеевски управлява ГЕРБ и изтъкна пред симпатизантите си, че “усещането, че се връщаме на власт, се засилва”.

Още: Денков: Пеевски иска да смени депутатите и в ДПС, и в ГЕРБ с лоялни свои хора

 

Източник: Actualno.com