Бивш главен секретар на МВР: Често съм виждал Стефан Димитров да влиза при Бойко Рашков

Многократно съм виждал Стефан Димитров да влиза в МВР необезпокоявано и да се среща с Бойко Рашков, докато беше министър. Това каза пред БНТ бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров. Той заемаше длъжността непосредствено преди освободения днес Живко Коцев.

Още: Бойко Рашков: Калин Стоянов е бил чест гост на задържания в митническия скандал

Тодоров обясни, че не познава обвиняемите за контрабанда Марин и Стефан Димитрови, но разказа как синът е “спирал в близост до министерството, в забранена зона, приемаше го министърът”. Впоследствие Тодоров разбрал, че Димитров е с криминално минало. Попитан как може такъв човек да влиза необезпокоявано в министерството, отговори: “След като е поканен и е имал разговор лично с министъра, да, може да влиза. След като съм установил, че има нещо нередно, съм се запознал, че лицето е обект на разработка на ДАНС. Видяхте после какво стана”.

Още: Президентът освободи главния секретар на МВР Живко Коцев (СНИМКИ)

Той заяви, че не е виждал Димитров да влиза в МВР след постъпването на Калин Стоянов като министър. Определи скандала с контрабандата като срамен и шокиращ не само за гражданите, но и за всички честни и достойни служители на МВР и зрази възмущение по повод снимките с доскорошния главен секретар Живко Коцев.

Още: Рашков с първи думи за снимките с кучето: Обвини прокуратурата в клюкарство (ВИДЕО)

“Едни снимки, в които не би трябвало да присъстват лица като главния секретар на МВР, който би трябвало да е олицетворение на професионализма, етиката и морала и във всяка една ръководна длъжност на МВР и трябвало да има хигиена на личните контакти. Голямата битка в МВР е кой да организира изборите”, каза Тодоров. Той обясни, че новоназначеният на длъжността главен секретар е “изключително приближен” на министъра Калин Стоянов.

Още: “Няма да разберат дали не ядат твоето месо”: Сигналът на Марин Димитров до Бойко Рашков

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Според Тодоров МВР “се овладява от силите, които стоят зад министъра”. Попитан кои са те, отговори – ГЕРБ и ДПС. Петър Тодоров разказа и как му е оказван натиск да напусне поста си: “Спрямо мен се оказваше натиск като бях заобикалян, като се почнаха политически смени на кадърни, качествени ръководни служители. По всякакъв начин бивах изолиран. В един момент прецених, че не съм полезен по този начин и съответно не е необходимо да бъда отъждествяван с този политически екип”.

Източник: Actualno.com