Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Стефан Димитров е ходил и на банкети на КАТ. Това стана ясно от думите на бившия главен секретар на МВР Петър Тодоров пред временната комисия за “Митниците”. Той уточни, че организатор на банкета е бил Тенчо Тенев през август 2021 г.  

Посещенита при Рашков

След като МВР съобщи, че обвинените в контрабанда Марин и Стефан Димитрови са посещавали МВР по времето на Бойко Рашков, бившият главен секретар обясни, че въпросните лица са влизали от друг вход, от който по думите му не е практика, да се влиза. 

“Аз съм главен секретар, а не комендант на сградата. След като тези лица се посрещат от шофьора на министъра и отиват в кабинета му и това явно е съгласувано с коменданта на сградата. Не е работа на главният секретар да контролира кой влиза и по какъв начин. Не е мое задължение да контролирам влизащите. Сигналите, които са подавани, са подавани до министъра, не до мен. Преценка на министъра е този сигнал дали да бъде даден на мен и аз да преценя коя служба да го отработи или да извика ръководителя на службата и директно да го постави на него”, добави Тодоров.  

Въпросите на Рашков към бившия главен секретар на МВР

Бойко Рашков, който е депутат в 49-ото Народно събрание, зададе въпрос на Петър Тодоров. Рашков попита как мисли, за да поддържа хигиена на контактите трябва ли да има информация дали някой се занимава с противозаконна дейност или не. “Ако няма такава информация и поддържа контакти, вие ще квалифицирате ли?”, попита още Рашков. Той заяви, че в Хасковската районна прокуратура не са имали данни за незаконна дейност за лицата, обвинени в контрабанда. 

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

От своя страна Тодоров коментира, че не знае тези хора дали са влизали при него по повод някакви жалби, донасяне на информация, по личен или по корупционен повод. “Причината за тяхното пребиваване във вашия кабинет, не им е известно. Когато съм говорил за хигиена на личните контакти, съм имал предвид контактуване в личен план на определени лица”, коментира Тодоров.  ОЩЕ: Бивш главен секретар на МВР: Често съм виждал Стефан Димитров да влиза при Бойко Рашков

Източник: Actualno.com