Асен Василев: Не знаехме за акцията в Агенция “Митници”

Силно се надявам, че акцията в Агенция “Митници” не е насочена срещу ефективната работа на Петя Банкова. Това заяви финансовият министър в оставка Асен Василев.

Василев съобщи, че нито той, нито акад. Николай Денков са били уведомени за действията на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията.

Още: При спецакцията на ДАНС: Арестуваха шефката на агенция “Митници” (СНИМКИ)

Заловени наркотици и уволнени митничари

Министърът в оставка припомни за заловените рекордни количества наркотици, в това число 170 кг хероин на пристанището, откакто Банкова е оглавила Митниците. “По сигнал от австрийското правителство и от други служби бяха уволнени над 20 митничари в това число бяха сменени шефовете на гранични пунктове и шефовете на смени, където върви контрабанда.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Още: “Жертва съм на новото КОНПИ”: Арестуваната шефка на “Митници” намеси и посланика на САЩ (СНИМКИ)

Другото, което г-жа Банкова успя да направи, е имаме вече митничари от САЩ на “Капитан Андреево” и в Бургас. Очакваме митничари от Англия на “Капитан Андреево”, до колкото разбирам днес акцията се е случила преди срещата ѝ с посланичката на Австрия, за да дойдат и австрийски митничари.

Какви са доказателствата 

Още: При спецакцията срещу “Митници” ДАНС задържа и гост на изнестен столичен хотел

Трябва да изчакаме да видим какви доказателства ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията ще извадят. Ако има проблем с корупция или нещо такова, ще вземем съответните мерки”, каза Василев, цитиран от БНТ.

Асен Василев отрече да познава сочения за контрабандист Николай Николов – Паскал.

Източник: Actualno.com