Адв. Михаил Екимджиев: Ресурсът от легитимни, постепенни стъпки е изчерпан, нужно е преучредяване на държавата (ВИДЕО)

„Живеем в една объркана реалност, именно защото държавата ни е завзета от тези хора с двойствени образи. От една страна те са прокурори, от друга страна, в другото си битие, в другата част на денонощието са бандити. Същото се отнасят за някои депутати, които от първия ред гласуват Конституцията, а в същото време правят така, че институциите ни да са завладени от бандитите и тази Конституция да няма значение и да е просто една декларация. […]. Хибридната война е успешна, защото ние сме загубили базисните си ориентири за добро или лошо, кой е добър, кой е лош, кой е представител на истинската власт, кой – на паралелната власт. Така че точно в такива условия хибридната война е най-успешна и хибридните проруски тези намират най-благодатна почва.“, казва адв. Михаил Екимджиев, който гостува на Калин Манолов в днешното издание на „Видимо и невидимо: Контрапропаганда“.

Според адв. Екимджиев връзките между подземния свят и правоохранителните органи са трайни и устойчиви до такава степен, че за да се започне на чисто е нужно революционно преучредяване на държавата. „Вече няма място да се разчита на някакви еволюционни методи, на реподбор, тестове за интегритет и т.н., защото ние виждаме този пълзящ преврат, той не пълзи, той със скокове се развива.“ Още: Д-р Стефан Иванов: Обществото се оказа недостатъчно силно да направи истинския прочит на нещата (ВИДЕО)

По думите на адв. Екимджиев Борисов, Пеевски и Гешев са триадата на задкулисието, която „подрежда своите аватари, своите офицери в служби, в прокуратура и точно тя осигурява тази симбиоза, тази връзка между откровената престъпност, между подземието и службите и прави толкова ефективно реалното управление. Защото тогава, когато са свързани реалната власт със силовите институции, тези на които ние сме делегирали монопола на силата – прокуратурата, МВР, службите за сигурност от една страна, а се използва и ресурса на ъндърграунда за сплашване, за изпълняване на мокри поръчки, както действаха и Петьо Еврото и Нотариуса, тогава наистина мощта на тази съюзена власт срещу нас гражданите е неумолима и няма как да ѝ се противопоставим, ако не излезем на улицата и не поискаме да преучредим републиката си.”

„Имахме една репетиция, една демоверсия 2020 г., когато хора излязоха на улиците, поне в големите градове, с искане за оставка на Борисов, на Гешев. Разклати се тази корумпирана и прогнила къща обърната с покрива надолу […], но за съжаление беше изпуснат моментът. Беше изпуснат моментът от неопитност, от тези изкусителни сирени, от разни пазарлъци. Видяхме тогава как се снишиха и Борисов и Пеевски и после много бързо започна реставрацията. Първоначално театрално „Хайде сега заедно ще правим Kонституция, хайде сега заедно ще реформираме прокуратурата и службите“. И устремът на хората беше смекчен от песента на тези фалшиви сирени. Когато някои повярваха, че с това мнозинство може да се извършват реформи, те просто ни казаха „Гледайте си работата, повече нямаме интерес от вас, забравете реформите. Важното е нашите хора в инспектората да са там, във висшия съдебен съвет. Може да променим конституцията, но когато не пипнем нашите инвестиции в хора и офицери там, редени година след година, човек след човек, камък след камък, мандат след мандат, то и пет конституции да приемем с тези хора, нищо няма да се промени.“ Още: Трудностите ни направят по-добри хора (ВИДЕО)

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Целият разговор на Калин Манолов с адв. Михаил Екимджиев гледайте във видеото:

Източник: Actualno.com