Агенция “Медицински надзор” проверява болница “Лозенец”

Изпълнителна агенция “Медицински надзор” (ИАМН) проверява болница “Лозенец”. Това каза Иванка Динева, директор на агенцията, по време на заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване, на което бяха изслушани директорът на болницата д-р Христо Стоянов и доц. д-р Добри Хазърбасанов, началник на Клиниката по кардиология в болницата. Изслушването е заради казус, възникнал преди месеци и последвало писмо до комисията, изпратено от работещи в клиниката по кардиология. В писмото се посочва, че доц. Хазърбасанов е сменен от поста „началник на клиника“ докато е бил в отпуск по болест, и се твърди, че смяната е заради подадени от него сигнали за злоупотреби, пише БТА.

Още: Саботаж на записите на пациенти: Защитата на директора на болница “Лозенец”

След проверката от ИАМН министърът на здравеопазването ще вземе решение, бъдете сигурни, че ще има решение по казуса, каза заместник-министърът на здравеопазването Петко Стефановски и посочи, че звено “Вътрешен одит” на Министерството на здравеопазването също е направило проверка в “Лозенец”.

Още: След проверка на НЗОК: Болница “Лозенец” ще трябва да върне над 300 000 лв.

Сега сме страна по дело в административния съд, каза управителят на НЗОК Станимир Михайлов. По думите му в НЗОК са получили сигнал и след проверка са констатирали „неправилни неща“. Съдът ще определи дали е така или не, но има неспазване на изисквания на клинична пътека и като институция, която трябва да пази средствата на здравноосигурените лица, разчитаме на сигнали, за да можем да подобрим контролните си функции и резултатите от тях, допълни Михайлов.

Още: Нов скандал в болница „Лозенец“: Сигнал за корупционни схеми и източване на НЗОК

На 1 февруари тази година от НЗОК съобщиха, че тяхна проверка е установила неправомерно получени от страна на болница “Лозенец” над 300 хил. лева.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Източник: Actualno.com